Financování prezidentských volebních kampaní ve Slovinsku - Krašovec, Alenka; Lajh, Damjan (2003)
Autoři přibližují právní úpravu financování volebních kampaní ve Slovinsku. Uvádějí empirická data o financování prezidentských volebních kampaní v letech 1997 a 2000. Zjišťují, že nejsou žádné pozitivní nebo negativní vztahy mezi výdaji za prezidentskou volební kampaň a výsledky voleb.
Keywords: volební kampaň -- financování; prezidentské volby -- Slovinsko; election campaign -- financing; presidential elections -- Slovenia