Fenomén násilia : v medzinárodných vzťahoch na prahu 21. storočia - Šmihula, Daniel, 1972-
Autor se zamýšlí nad úlohou násilí a vojenských zásahů v mezinárodní politice počátku 21. století. I když mezinárodní právo použití síly a hrozby silou zakazuje, vojenská síla je v mezinárodní politice stále používána.