Evropská ústava a evropská demokracie - Fiala, Petr, 1964- (2003)
Autor se zamýšlí nad návrhem evropské ústavy, nad možností fungování Evropské unie jako státu a nad vytvářením nadnárodní demokracie a nadnárodní "proevropské" elity.
Keywords: Evropská unie; evropská integrace; ústava; demokracie; European integration; constitution; democracy