Evropská ústava : institucionální návrhy a jejich důsledky - Pitrová, Markéta, 1973- (2003)
Autorka analyzuje text Návrhu smlouvy zakládající ústavu pro Evropu. Sleduje vybrané návrhy institucionálních změn a jejich důsledky pro chod Evropské unie. Hlavním kritériem je posouzení změn institucionálního systému a srovnání navrhovaných zásahů se stavem daným poslední smluvní revizí. Autorka se nezaměřuje na vztah mezi návrhem reformy a českými národními zájmy.
Keywords: Evropská unie; evropská integrace; ústava; European integration; constitution