Evropská unie po Helsinkách - Zavadil, Petr, 1968-2014
Článek předkládá analýzu výsledků zasedání Evropské rady 10.-11.12.1999 v Helsinkách, který se zabýval především důležitostí pro rozšíření Evropské unie. Autor se zamýšlí nad tím, jaké politické impulsy Evropská rada udává a jaké jsou zásadní směry evropské integrace.