Evropská lidová strana jako příklad vznikajícího systému evropských politických stran - Schuster, Robert, 1974-
Autor uvádí jako příklad vznikajícího systému evropských politických stran Evropskou lidovou stranu, která již v době svého vzniku disponovala větší mírou vnitřní soudržnosti, danou společným křesťansko-demokratickými kořeny zúčastněných členských stran. Srovnává evropské stranické svazy, popisuje vývoje mezinárodní spolupráce křesťansko-demokratických stran, orgány, uznané asociace a členské strany Evropské lidové strany.