Evropská bezpečnost vně Severoatlantické aliance - Karlík, Radomír, 1973-
Článek se zabývá spoluprací v zahraniční a bezpečnostní politice a ve sféře vnitřních věcí a justice v rámci Evropské unie. Autor se zamýšlí nad otázkou, týkající se jak vzájemných vztahů zúčastněných evropských států, tak jejich společného místa ve struktuře mezinárodních vztahů.