Evolúcia stratégií, marginalizácia V4 - Škopec, Robert, 1949-
Tématem článku je evoluce bezpečnostní politiky USA, strategií bezpečnosti USA, Bushovy strategické doktríny a jejího dopadu na Střední východ a strategie NATO a EU k otázce Iráku a marginalizace Višegrádské čtyřky.