Environmentální bezpečnost - Tošovská, Eva, 1942-
Autorka se zaměřuje na nebezpečí znečišťování životního prostředí a mezinárodní ekologické konflikty. Specifikuje možné typy ekologických konfliktů a charakterizuje vazbu mezi jednotlivými ekologickými problémy a národní bezpečností.