Enron - Ellinger, Jiří, 1974-
Článek se týká bankrotu sedmé největší americké firmy Enron. Je v něm popisován vznik firmy, její napojení na politiku Spojených států, přijetí nového zákona o financování volebních kampaní v USA, který tento případ podnítil, a možný vliv této aféry na mezinárodní pozici Spojených států a na další země.