Elysejská smlouva žije také dík tisícům bezejmenných "pěšáků" - Veselý, Josef, 1946- (2003)
Autor přibližuje okolnosti podpisu Elysejské smlouvy mezi Německem a Francií, to, co smlouva přinesla a vztahy mezi Německem a Francií na počátku 21. století.
Keywords: mezinárodní vztahy -- Francie; mezinárodní vztahy -- Německo; mezinárodní smlouvy; international relations -- France; international relations -- Germany; international treaties; Elysejská smlouva; The Élysée Treaty