Ekonomika USA : robustní a opět na vzestupu - Fárek, Jiří, 1937- (2002)
Autor stručně rekapituluje okolnosti hospodářského vývoje USA v 80. a 90. letech 20. století, pokouší se o identifikaci dlouhodobě působících předností a faktorů americké konkurenceschopnosti a posléze se věnuje příčinám hospodářského útlumu v roce 2001. Předmětem zájmu jsou také vyhlídky opětného návratu k růstové trajektorii v nadcházejících letech.
Keywords: národní hospodářství -- Spojené státy americké -- 1980-2000; ekonomický růst; national economy -- United States -- 1980-2000; economic development