Ekonomika USA : robustní a opět na vzestupu - Fárek, Jiří, 1937-
Autor stručně rekapituluje okolnosti hospodářského vývoje USA v 80. a 90. letech 20. století, pokouší se o identifikaci dlouhodobě působících předností a faktorů americké konkurenceschopnosti a posléze se věnuje příčinám hospodářského útlumu v roce 2001. Předmětem zájmu jsou také vyhlídky opětného návratu k růstové trajektorii v nadcházejících letech.