Ekonomická transformace a pojem řádu - Mlčoch, Lubomír, 1944-
Článek vymezuje řád ve smyslu stavu věcí ve společnosti, jenž umožňuje lidem činit správná očekávání, jako existence sociálních pravidelností, na jejichž základě může pak společenský vědec formulovat společenské zákony.