Ekofeminismus - Librová, Hana, 1943-
Článek představuje ekofeminismus, což je hnutí a myšlenkový směr, spojující myšlenky feminismu a ochrany přírody, navazuje na přesvědčení průkopnic žijících v 18. a 19. století o ponížení a útlaku ze strany mužů a doplňuje je paralelou útisku, který zažívá příroda.