Einsteinova komparativní výhoda
Autor vychází z článku V. Klause: Úloha vědce v dnešní společnosti, kritizuje jeho negativní vymezení úlohy vědce ve společnosti a jeho doporučení, aby vědci svou mimořádnou erudici neuplatňovali mimo svůj obor.