Dvojí renesance československé sociologie - Petrusek, Miloslav, 1936-2012
Autor se zabývá vývojem sociologie ve střední a východní Evropě a srovnává renesanci sociologie v České republice v 60. letech s renesancí, jejíž počátek je datování listopadem 1989.