Důsledky existence společné domácnosti a příslušnosti k ní z pohledu občanského zákoníku - Mašek, Daniel (1999)
Článek se zabývá pojmem domácnosti, resp. společné domácnosti, který úzce souvisí s oblastí rodinně-právních vztahů, neboť nejčastější domácností je právě rodina. Autor podrobněji rozebírá jaký právní význam má existence společné domácnosti pro oblast práva dědického, nájmu bytu a pojistné smlouvy.
Keywords: rodinné právo; domácnost -- právní aspekty; family law; household -- legal aspects; společná domácnost