Důležitost transatlantické vazby pro bezpečnost střední a východní Evropy - Leira, Guillermo (1998)
Článek se zaměřuje na to, že z politického a vojenského hlediska je důležité, aby evropská zbrojní konsolidace směřovala k posílení soudržnosti a síly Aliance.
Keywords: Severoatlantická aliance; světová politika; bezpečnostní politika -- Evropa střední a východní; world politics -- Europe, Central and Eastern; security policy