Dokazování v řízeních o určení a popření otcovství - Mašek, Jiří (1999)
Autor představuje metody používané k určení a popření otcovství. Nejmodernější a nejpřesnější metodou je porovnávávání určitých oblastí, tzv. hypervariabilní úseků DNA zkoumaných osob. Méně často se pak provádějí i jiné zdravotnické posudky, např. krevní zkoušky, posudky z oboru sexuologie a gynekologie. Upozorňuje také na ceny těchto znaleckých posudků.
Keywords: dokazování (právo); otcovství; určování otcovství; DNA (nukleová kyselina); znalecké posudky; evidence (law); fatherhood; paternity tests; deoxyribonucleic acid; expert evidence