Děti v románu o ďáblovi - Holeček, Tomáš, 1972- (1993)
Autor vychází z románu Michaila Bulgakova: Mistr a Markétka a ukazuje možnost chápání dětí, podává pohled na děti, který vypovídá o našem vztahu k dětem, ze kterého vyplývá i nakládání s životem a se světem vůbec.
Keywords: sociologie dětství; dětství; ruská literatura -- psychologické aspekty; sociology of childhood; childhood; Russian literature -- psychological aspects; Michail Bulgakov : Mistr a Markétka