Dermatoglyfy rukou české populace. - Klein, Zdeněk, 1944-2000
Dermatoglyfy, které jsou na prstech, dlaních a chodidlech vytvářeny papilárními lištami, mají dobře definované kvalitativní i kvatitativní charakteristiky. Článek přináší údaje o dermatoglyfech na distálních článcích prstů, na základě empirických dat získaných od 600 zdravých probandů české populace. Po vyhodnocení dermatoglyfů dlaňových se chceme pokusit o jejich využití pro posouzení stupně "normality" individuálního dermatoglyfického nálezu.