Darovat či odkázat - Dvořáková Závodská, Jana, 1963- (1999)
Článek se zabývá stále rozšířenější praxí starších, ale i mladších lidí učinit vše potřebné k tomu, aby v případě jejich smrti byla zabezpečena rodina a nedocházelo ke zbytečným sporům mezi pozůstalými. Na příkladu skutečné kauzy z praxe autorka porovnává klady a zápory darovací smlouvy a závěti, upozorňuje, že závěť je možné kdykoliv změnit či odvolat a vysvětluje častý omyl, že v závěti je možné uvádět podmínky.
Keywords: dědické právo; závěti; darování; inheritance and succession; testaments; donations