Darování v rodině. - Antalová, Tatiana
Autorka se zaměřila na jeden z historicky nejstarších smluvních typů a to je darovací smlouva, jejímž základním znakem je bezplatnost a dobrovolnost. Představuje konsensuální smlouvy, podle níž dárce pouze slibuje poskytnout nějaký majetkový prospěch a obdarovaný tento slib přijímá a tzv. smíšené smlouvy, kterými dárci obdarovaným darovali něco jen z části. Upozorňuje, že dárce se může domáhat vrácení daru občansko-právní žalobou.