Darování v rodině - Antalová, Tatiana
Autorka upozorňuje na skutečnost, že darování podléhá daňové povinnosti podle zákona o dani dědické, darovací a dani z převodu nemovitostí. Tento zákon rozděluje pro účely výpočtu sazby darovací daně poplatníky do tří skupin podle příbuzenského poměru a stanoví povinnost zaplatit tuto daň do 30 dnů od doručení platebního výměru o vyměřené dani.