Dánský zahraničněpolitický aktivismus po roce 1989 - Hořejšová, Tereza, 1980-
Autorka si všímá aktivity v oblasti bezpečnostní a zahraniční politiky, kterou od roku 1989 projevuje Dánsko. Protože však Dánsko získalo výjimku z obranné spolupráce členů Evropské unie, nemůže se účastnit řady evropských peace-keepingových misí pouze proto, že jsou organizovány pod záštitou EU.