Čína ve Světové obchodní organizaci - Fárek, Jiří, 1937- (2002)
Článek analyzuje ekonomickou situaci v Číně a cíle čínské ekonomiky. V listopadu 2001 Čína dokončila jednání o podmínkách vstupu do Světové obchodní organizace (WTO). S členstvím souvisí zahájení široce koncipovaného programu ekonomických reforem.
Keywords: Světová obchodní organizace; zahraniční obchod; obchodní politika; mezinárodní hospodářské vztahy; ekonomické reformy; foreign trade; commercial policy; international economic relations; economic reforms; Čína; China