Český pohled : Slovensko má stále ještě šanci stát se politickým národem - Pithart, Petr, 1941-
Článek je ukázkou z rozsáhlé předmluvy českého politologa a politika, od r. 1996 předsedy Senátu ČR, Petra Pitharta k antalogii slovenského politického myšlení od r. 1918 do konce 80. let nazvaná Slovenská otázka v 20. storočí.