Česko-německé vztahy v zrcadle tisku - Šmídová Matoušová, Olga, 1955-
Článek se zabývá postoji příslušníků jednoho etnika nebo národa k příslušníkům jiného národa a názory na stav vzájemných vztahů, které mají většinou povahu názorového stereotypu. Autorka zjišťuje, jaký je mediální obraz česko-německých vztahů a porovnává image česko-německých vztahů v běžném vědomí s jeho mediálním protějškem.