Česká republika - člen NATO - Pezl, Karel, 1927-2022
Článek se týká přijetí České republiky do NATO, které zakončí první období politických a ekonomických změn. Autor charakterizuje etapu našeho počátečního členství v Alianci, co ovlivní nové NATO a co se očekává od nové strategické koncepce NATO pro 21. století.