Česká diplomacie na přelomu století - Ort, Alexandr, 1926-2014
Autor se pokouší bilancovat zahraniční politiku české vlády a vychází z koncepce zahraniční politiky, kterou přijala Poslanecká sněmovna v červnu 1999.