Chemické odzbrojení a Česká republika - Středa, Ladislav, 1950-
Článek popisuje historii jednání o zákazu chemických zbraní, účast České republiky v procesu jednání o chemickém odzbrojení a představuje obsah a cíle Úmluvy o zákazu vývoje, výroby, hromadění zásob a použití chemických zbraní a jejich zničení, kterou ratifikovala také Česká republika.