Charakteristika oblastí justice a vnitřních věcí po Amsterodamu - Pikna, Bohumil, 1947-
Autor představuje základní změny v oblasti justice a vnitřních věcí zavedené Amsterodamskou smlouvou, která vstoupila v platnost 1.5.1999. Dále se zaměřuje na dopady této smlouvy a vyjímky stanovené pro některé státy.