Byt anebo společenský podíl - Mrzena, Erik
Autor nabízí nejčastější varianty řešení otázky, zda může vnučka na základě závěti zdědit byt, který její praotec získal v privatizaci nebo zda patří byt ze zákona jeho manželce. Upozorňuje, že pokud byl zůstavitel společným členem bytového družstva se svou manželkou, zůstává výlučnou členkou ona, ve všech ostatních případech se může stát vlastnicí odkázaného majetku vnučka.