Bůh v době postmoderní : dialog Josefa Alana s Tomášem Halíkem - Alan, Josef, 1938-
Rozhovor se týká náboženského názoru na svět a náboženského pojetí morálky v současné době. Tomáš Halík se vyjadřuje k tvrzení, že církve jsou primárně sociální instituce, které si přivlastnily Boha a víru, s čím zacházejí jako s prostředkem, kterým ovlivňují postoj lidí ke světu.