Biografie a sociologie : (the easy teenage New York version) - Konopásek, Zdeněk, 1963- (1994)
Článek odpovídá na otázku, čím je dán neustále se vracející zájem sociologů o biografii. Autor se zabývá povahou (auto)biografie jako sociologického data, (auto)biografií jako předmětem sociologického zkoumání a autobiografickou povahou dat v sociologii.
Keywords: biografie; sociologie; sociologický výzkum; biografická sociologie; biography; sociology; sociological research; biographical sociology