Biografie a kriminální kariéra mladistvých - Alan, Josef, 1938-
Článek se týká filmového sledování osudu 8 mladistvých delikventů, který ze sociologického hlediska představuje velmi cenný přirozený experiment, který dovoluje uchopit biografickou logiku kriminální dráhy jako postupný přesun od občanskostředného ke kriminálněstřednému pohledu na svět a společnost.