Bioetika - nová výzva pro politiku a společnost - Zvěřina, Jaroslav, 1942-
Autor rozebírá otázku etiky některých biologických výzkumů, klonování lidských organismů a geneticky modifikovaných organismů a neoprávněnost zákazu interrupcí. Zabývá se také zásahy politiky do těchto problémů medicíny a biologie.