Bezpečnostní problémy soudobé Evropy - Rašek, Antonín, 1935-
Článek bilancuje události 20. století v Evropě, zamýšlí se nad koncem bipolarity, vztahy mezi Německem a Ruskem a zajištěním evropské bezpečnosti a obrany.