Balkán v dekádě změn - Černý, Adolf, 1864-1952
Článek se zaměřuje na tragické a dramatické události, které proběhly na území bývalé Jugoslávie a změny, které poznamenaly vztahy euroatlantického regionu, zahrnujícího NATO, Evropskou unii a jejich nejbližší okolí, i k zemím jej obklopujícím.