Avantgarda, postmoderna a politika - Havelka, Miloš, 1944-
Autor se zamýšlí nad vývojem pojmu avantgarda, jeho významu v teorii umění a umělecké kritice a třídní společností umělců a vědců podle sociologa Saint-Simona.