Alternativy k formativnímu tlaku - Šoltys, Otakar, 1950-2021 (1993)
Článek odpovídá na otázku: Jak vzniká u rodičů prototyp vychovaného a vzdělaného dítěte, připraveného co nejlépe pro život podle jejich představ. Autor představuje 3 oblasti, v nichž je možné spatřovat alternativní formativní prototypy - možnost satanská, literární a videomožnost.
Keywords: rodinná výchova; výchova dítěte; výchova a vzdělávání; family education; child rearing; education