Aktuálnost "banálního zla" Hannah Arendtové - Petrusek, Miloslav, 1936-2012 (1993)
Článek představuje knihu H. Arendtové: Eichmann v Jeruzalémě, která se týká procesu s válečným zločincem z let 2. světové války Adolfem Eichmannem a pravděpodobně vstoupí do dějin sociálního myšlení.
Keywords: Arendt, Hannah, -- 1906-1975.; Eichmann, Adolf, -- 1906-1962; váleční zločinci; stíhání válečných zločinů; druhá světová válka (1939-1945); war criminals; war crimes prosecution; World War (1939-1945)