Agenda Balt 21 : příspěvek Rady států Baltského moře k udržitelnému růstu a trvalé prosperitě - Zemanová, Štěpánka, 1975- (2002)
Autorka čtenáře seznamuje s rozvojem regionální spolupráce v oblasti Baltského moře. Objasňuje organizační strukturu Rady států Baltského moře (CBSS), která vznikla v roce 1992 z iniciativy Dánska a Německa, a charakter a obsah vize rozvoje regionu nazvané Agenda 21 pro region Baltského moře.
Keywords: Council of the Baltic Sea States; Agenda 21; mezinárodní vztahy; zahraniční politika; environmentální politika; international relations; foreign policy; environmental policy; baltské země; Baltic countries