Africká unie - integrace reálná nebo deklarativní? - Jelínek, Petr, 1975-
Autor se zabývá vznikem a podstatou Africké unie a snaží se dospět k vysvětlení panafrické integrace. Aplikuje na tento fenomén teorii integrace.