Afghánistán rok po Tálibánu - Horák, Slavomír, 1976- (2002)
Autor přibližuje politickou situaci v Afghánistánu. Uvádí historický kontext začínající v roce 1989. Srovnává modernitu a tradicionalitu projevující se v Afghánistánu. Analyzuje současnou situaci.
Keywords: vnitřní politika; etnické konflikty; občanské války; islám; internal policy; ethnic conflicts; civil wars; Islam; Afghánistán; Afghanistan