A slovo tělem a tělo slovem - Čep, Lubor
Článek se zabývá jazykovou teorií, jazykem, který nás oblklopuje, kterým a ve kterém žijeme. Zamýšlí se nad paradoxní situací, kdy jazyk určený k označení, zprostředkování a pochopení skutečnosti nám tuto skutečnost zatemňuje a varuje před používáním slov, jejichž význam pouze tušíme, což by mohlo vést k neporozumění a poruše komunikace.