Životní prostředí a česká politika : rodí se nová historická disciplína - Jeleček, Leoš, 1945-2025
Na světlo světa se dere nové odvětví historiografie - neboli environmentální dějiny, které nově vymezují význam starých událostí. Pojmenování jevů předběhlo ale výzkum a výsledkem je matení pojmů.