Životní minimum pod rentgenem - Cikánek, Milan (1996)
Druhá etapa v zavádění nového systému státní sociální podpory. Jde o adresné dávky, závislé na příjmech, respektive na vztahu mezi příjmy rodin a výší životního minima. Článek navazuje na text Na banánové slupce uveřejněný v Ekonomu 19/1995 a přináší nové argumenty.
Keywords: životní minimum; sociální politika; státní sociální podpora; životní úroveň; living minimum wage; social policy; social benefits; cost and standard of living; Česko; Czechia