Životní minimum pod rentgenem - Cikánek, Milan
Druhá etapa v zavádění nového systému státní sociální podpory. Jde o adresné dávky, závislé na příjmech, respektive na vztahu mezi příjmy rodin a výší životního minima. Článek navazuje na text Na banánové slupce uveřejněný v Ekonomu 19/1995 a přináší nové argumenty.